دوران جمعبندی قبل از آزمون کارشناسی ارشد و دکتری
دوران جمعبندی قبل از آزمون ، روش مطالعه در دوران جمعبندی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری: در ماه پایانی منتهی به آزمون، حل تستهای مجموعهای بسیار مفید است در یک تست مجموعهای اولاً با تمام درسها مواجه میشوید، ثانیاً با تمام مباحث هر درس نیز رو به رو خواهید شد و ثالثاً تمرین تست مجموعهای شما را در تنظیم بهینه وقت خود به شدت یاری میکند و سبب میشود، زمان کم نیاورید.
نکته: نگرانی و اضطراب در برخی از داوطلبان به حدی رسیده است، که از ترس کسب نکردن رتبه خوب در آزمونها غایب میشوند. به این داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری اعلام میکنیم که نفس شرکت در آزمونهای پایانی به مراتب از نمرهای که میآوریم مهمتر است، زیرا با شرکت در آزمونها با یک برنامه حساب شده، هماهنگ میشوید و از مسیر خارج نمیشوید و از طرفی در جریان آخرین تلاشهای رقبای خود قرار خواهید گرفت و این خود انگیزهای، برای تلاش بیشتر در شما ایجاد میکند.
شناسایی نقاط ضعف و تنظیم برنامه فشرده:
پس از انجام تست مجموعهای و تشخیص ضعفهای خود، میتوانید تصمیم بگیرید که کدام مباحث را بخوانید و کدام مباحث را کنار بگذارید. نتیجه این میشود که هر دو روز یکبار تمام دروس دوره میشوند، هیچ درسی جای درس دیگر را نمیگیرد و از هیچ مبحثی غافل نمیشوید.
نکته: حداقل ۵ دوره تست مجموعهای، قابلیت شما را در حل تستها به صورت شگفتآوری افزایش میدهد.
مطالعه کامل فقط چند درس: در کنار این کار میتوانید، برخی از دروس را که در کنکور دارای ضرایب بالاتری هستند و یادگیری و به خاطر سپاری مطالب آنها سریعتر است، به طور مفصلتر مطالعه کنید.
منابع مطالعاتی در دوران جمعبندی
در دوران جمعبندی از این منابع به ترتیب اولویت بهره بگیرید:
الف) تستهای سال گذشته کنکور دانشگاههای سراسری، آزاد و وزارتبهداشت، تستهای طبقهبندیشده دروس.
ب) خلاصه نکات و یادداشتهایی که در طول سال برداشتهاید.
ج) جزوات دانشگاهی را به عنوان مرجعی جهت مراجعه انتخابی و رفع اشکال توصیه می کنیم.
د) از تستهایی که قبلا به آنها پاسخ دادهاید، نیز به صورت انتخابی و گزینشی بهره بگیرید.
تذکر: از منابع و تستهای جدید در این دوره استفاده نکنید، مطالعه مباحث جدید را اصلاً توصیه نمیکنیم به ویژه اگر، فراگیری آن دشوار و یا زمان بر (وقتگیر) باشد.
نکته: توصیه میشود با زمانی کمتر از زمان کنکور، تستها را حل نمایید.
نکته: دو سه هفته آخر زمان مطالعه مطالب جدید نیست، بهتر است در این فاصله به جمعبندی و انسجام مطالبی بپردازید که قبلاً آنها را مطالعه کردهاید. اگر این برنامه را ادامه دهید تا روز کنکور چندین بار کتابها را مرور خواهید کرد.
تکرار آخرین فرمول تضمین قبولی در آزمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری
۱- حتما نکتهبرداری نمایید. مطمئن باشید در اواخر بدلیل زیاد شدن حجم مطالب، فرصت مرور همه مطالب را نخواهید داشت ولی نکاتی که برداشتهاید میتواند به شما کمک شایانی در یادآوری کل مطالب درسی نماید. باز هم میگوییم اگر میخواهید در آخر کار دچار استرس نشوید و قبول شوید حتما نکتهبرداری نمایید. بسیاری از افراد را دیدهایم که بدلیل عدم نکتهبرداری نتوانستند قبول شوند.
۲- لزومی ندارد که همه فصلها را بخوانید. ببینید از چه فصلهایی بیشتر سوال میآید همان فصلها را بیشتر بخوانید.
سنجش امیرکبیر سعی نموده است مشاور خوبی برای شما باشد. ما در سنجش امیرکبیر راه را نشان میدهیم (اصول ۲۰ گانه موفقیت سنجش امیرکبیر)، پیمودن مسیر (استفاده و به کارگیری اصول ۲۰ گانه) با شماست.
تکنیک پاسخگویی به دفترچه آزمون سالهای گذشته به روش سنجش امیرکبیر
آزمون مقاطع عالی و تکمیلی به لحاظ اینکه، آغاز دوره جدیدی از فعالیت دانشجو است از حساسیت ویژهای برخوردار میباشد. برای موفقیت در آزمون تحصیلات تکمیلی و کسب نتایج مطلوبتر علاوه بر مطالعه دقیق و منظم جزوات درسی، به تمرین و ممارست سوالات کنکور سالهای گذشته نیز باید پرداخت تا ضمن آشنایی با شیوه طرح پرسشها، فراوانی نسبی مطالب و کسب مهارت در پاسخگویی، به نقاط ضعف خود نیز پی برد.
تکنیک برنامهریزی و استفاده از دفترچههای کنکور سراسری، آزاد و وزارت بهداشت
طرز آماده شدن جهت کنکور آزمایشی (آزمونهای طبقهبندی شده)
۱- ابتدا مکانی آرام را که حداقل یک میز و صندلی (شبیهسازی مکان کنکور) وجود داشته باشد انتخاب کنید.
۲- سپس با توجه به زمان مشخص شده برای هر آزمون، به سوالات آزمون پاسخ دهید.
تبصره ۱: افراد خانواده را مطلع سازید که در این قسمت مزاحم شما نشوند.
تبصره ۲: وسایلهای جانبی مانند تلویزیون و … را خاموش کنید.
۳- کنکور تحصیلات تکمیلی سالهای گذشته را انتخاب کنید و بدون مراجعه به جزوه درسی اقدام به پاسخگویی و حل تستها کنید.
۴- سعی کنید در مدت معقول (برای هر تست ۸۵ ثانیه) پاسخگوئی به تستها را به پایان برسانید.
۵- جوابهای خودتان را با جوابهای داده شده مقایسه کنید و به خودتان نمره بدهید و نمره کل را روی ورقه خود مشخص کنید و برای آگاهی از درستی جواب تستها به پاسخنامه مراجعه نمائید و نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کنید.
۶- در مقایسه جواب تستهای خودتان با جزوه درسی، زیر مطالبی را که در کنکور آمده خط بکشید و یا به هر نحوی که دوست داشتید مشخص کنید و شماره سال کنکور کارشناسی ارشد یا دکتری را روی آن بنویسید تا در مراجعات بعدی به مهم بودن آنها پیببرید.
۷- دوباره آن نقاط ضعف را با مطالعه و ممارست بیشتری برطرف کنید.
۸- همین روش را در مورد کنکورهای دوم و سوم … تکرار کنید.
دفترچههای کنکور با ارائه دهها نوع پرسش و مسأله، روش صحیح مدیریت زمان را به شما میآموزد و فقط با آشنا کردن خودتان با آنها میتوانید نتیجه خوبی را در کنکور بدست آورید.
این دفترچهها به شما کمک خواهد کرد نقاط ضعف خود را خیلی سریع پیدا کنید. هرگاه نقاط ضعفتان را بشناسید بهتر خواهید توانست کار کنید (پیش از کنکور) و کوشش خود را بر روی نقاط ضعف متمرکز خواهید کرد این یکی از بهترین روشهای یادگیری است که بهترین نتایج را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
با مطالعه این دفترچهها احساس خواهید کرد که در جلسه امتحان کنکور نشستهاید، تمام سوالات از آزمونهایی هستند که در سالیان متمادی در جلسات کنکور کارشناسی ارشد و دکتری برای هزاران دانشجو مطرح شدهاند و از این لحاظ این آزمونها برای شما اهمیت بهسزائی دارند. روزی که شما کنکور میدهید خواهید دید که دفترچهها با قالب آزمون واقعی نزدیک بوده است. در طی روزهایی که برای کنکور آماده میشوید. قوت قلب بیشتری خواهید یافت. هر چه تمرین و ممارست شما در این زمینه بیشتر ادامه یابد، اعتماد به نفس شما بیشتر خواهد شد.
در روزهای قبل از کنکور کارشناسی ارشد و دکتری نکات زیر را رعایت کنید:
۱- در هر فرصتی، این چنین تداعی کنید که در جلسه کنکور حضور دارید و ناظرهای جلسه، دفترچه سوالات را بین داوطلبین تقسیم کردهاند و شما داوطلب گرامی دفترچه سوالات را برداشتهاید و به سوالات نگاه میکنید و میبینید که سوالات آزمون، اکثراً همانند سوالات آزمونهای قبل یا آزمونهای آزمایشی بوده است که در طی مطالعه جهت کنکور آنها را خواندهاید. این امر باعث میشود که اضطراب شما در هنگام جلسه کنکور به مینیمم مقدار خود برسد.
۲- آنچه باید به ذهن بسپارید بیش از سه چهارم افرادی که در کنکور تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری شرکت میکنند سیاهی لشگر میباشند و شما داوطلب گرامی هیچگونه هراس و ترسی را به خود راه ندهید. که سایر داوطلبان بر من رجحان و برتری دارند (این مسئله را هنگامی که یک ساعت از جلسه کنکور گذشته باشد به خوبی میتوان مشاهده کرد که اکثر صندلیهای مربوط به داوطلبان خالی است و پاسخنامهها را بدون جواب دادن تحویل دادهاند).
۳- هنگام حضور در جلسه کنترل زمان را نباید فراموش کنید (تقسیم زمان جهت پاسخگویی به سوالات هر مبحث).
برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.